Seramik Hediyelikler, seramik kursu veya bir projeniz mi var.
Cam fısıldar kulağına, malzeme seslenir, nasıl görünmek ister gözlerinizle.
Mistik bir şekil vardır düşüncelerinizde. Bize düşen bu hazine sandığını açmak. Bunu nasıl yapacağınızı, nasıl dışa vuracağınızı mı merak ediyorsunuz? Arayın bizi. Mozaik Sanat Evi her zaman yanınızda.
Gelin birlikte karar verelim. Gsm:0532 2330538 veya aysel@mozaiksanatevi.com
Seramik dış cephe çalışmalarınız veya siparişleriniz için seramik fırınımız her daim sıcak.
“The 4 Sultanas Fresco”
Once upon a time, in the 7 hilled Istanbul 4 Sultanas met at the Caferaga Madrasah, which is next to The Great Hagia Sophia, built by the Great architect Sinan for the Sultan Süleyman’s Venetian Kapıağa Jafar Agha, in the mosaic course of the mosaic magician Master Aysel and became very good friends.
They loved making mosaic, laughing and having fun together very much. Life has been good to them while having fun and wandering in Istanbul. They reflected this joy to every curve of their first collective mosaic patterned in Rumi design and reflected their own individual characteristics in each one of the stones. These were joy, originality, creativity and harmony. Wishing that the light of these talismans be in the TKHV’s meeting room for long long years.
Mutfaklarınızda kullanmak üzere mozaik çalışmalar yapabilirsiniz. Bunun için önce nerelerde mozaik görmek istiyoruz, birinci adım tasarım. Özellikle mutfak alınlıklarında mozaik sıklıkla kullandığımız bir malzeme. Cam mozaik veya seramikle desteklenmiş tasarımlar çok şık duruyor. Bunun için benim bir kaç tavsiyem var, kesinlikle günlük kullandığınız tezgahta mozaik çalışma kullanmayın, hatta kırma mozaik hiç kullanmayın. Misafir mutfaklarında şık olabilir. Daha fazla oku “Mutfak mozaikleri, temiz ve modern”
Mozaik Malzemeler, eğitiminizde, yapı dekorasyonunda, mimari alanda veya hobi olarak her türlü mozaik malzemesini (cam mozaik, mozaik tutkalı, mozaik pensesi) atölyemizden temin edebilirsiniz.
Bizi Arayın, Türkiye’nin hangi şehrindeyseniz gönderelim. GSM:0532 2330538 veya aysel@mozaiksanatevi.com
Mozaik sanatı ile uğraşıp eserler ortaya koymakla meşgul iken evimi ihmal ettiğimi gördüm. Bunun için sevgili Funda’ya çok teşekkür ederim. Hemen işe koyulup giriş konsoluma renkli vitray camlarından mozaik bir çalışma yaparak, mevcut dolapların ufak dokunuşlarla nasıl kimlik kazandığını görerek çok mutlu oldum. Bana özel bir konsolum oldu. Bakalım sizde beğenecek misiniz.
Çok güzel bir Bodrum tatili oldu. Bu arada dekorasyonunu bitirdiğimiz evin sahibi ile bir gün birlikte geçirdik. Çimstone mutfak tezgahlarından, traverten merdivenlerde konuk olan karabiber ağacı yapraklarından, denize karşı mermer balkonda kahve içerek uzun uzun sohbet ettik. Küçük mozaik dokunuşlar eve çok yakışmış.
Mozaik sanatı ile uğraşıp eserler ortaya koymakla meşgulken evimi ihmal ettiğimi gördüm. Bunun için sevgili Funda’ya çok teşekkür ederim. Hemen işe koyulup giriş konsoluma mozaik bir çalışma yaparak, mevcut dolapların ufak dokunuşlarla nasıl kimlik kazandığını görerek çok mutlu oldum.
Bana özel bir konsolum oldu. Bakalım sizde beğenecek misiniz.
İstanbul, Ayasofya karşısında bulunan Caferiye Tekkesi dış cephe mozaik projesi, Homify dergisinde İspanyolca yayınlanmıştır. Cam mozaik ve seramik malzemeyle dünden bugüne Türk motiflerini çalışan ekibimiz, güzel bir eser ortaya çıkarmışlardır. Selçuklu Kartalı, çintemani, lale, güneş, siluet tasarımda öne çıkan motiflerdir. Dergi de yayınlamayı uygun gören editörlere teşekkür ederiz.
Aysel Ergül
aysdemir@hotmail.com
İstanbul bir masal…
Bir varmış, bir yokmuş… Tüm masallar böyle başlar, değil mi? Bizim anlattığımız bu İstanbul masalı ise öğretmenimiz Aysel Ergül’ün bir müjdesi ile başladı. Bir gün sınıfa geldi ve “Bu yıl bir ekip çalışması yapacağız” dedi. Yapacağımız mozaik pano Caferiye Tekkesi’nin duvarlarını süsleyecekti.
Yarattığı proje; silueti ile, sanatsal ve kutsal sembolleri ile İstanbul’u anlatıyordu ve başladık mozaiklerle masalımızı yazmaya.
Projedeki ilk desenimizde, çinicilikteki ilk teknik “renkli sır” tekniğini görüntüleyecektik. Bunun en güzel örneklerinin mekanı Edirne Muradiye Camii idi. Ekip, masalın havasına birlikte yapılan bu gezi ile girdi.
Canım Boğaziçi, kentin mücevherleri kubbeler ve minareler, köprüsü, kuleleri ve masmavi göğü ile İstanbul ortada yerini aldı. Dünyada eşi az bulunur zenginlikte kültürünü, tarihini, bu siluetin çevresinde rengarenk motiflerle yansıttık.
İstanbul’un simgesi Lale; göğe uzanan biçimi ve eşsiz renkleriyle yalnızca kenti değil, bu kentin köklü tarihini, kültürünü de simgeleyen harika çiçek, projede yerini aldı.
Anadolu anlamına gelen Rumi, Türk sanatının en sevilen motifi ise projemizin çeşitli bölümlerini renklendirdi.
Sadece Osmanlı’da değil tüm Doğu felsefesinde güçlü anlamlara sahip Çintemani ile, İstanbul’da yaşanmasını dilediğimiz “uyum içinde hayat” mesajını ekledik masalımıza. İç içe çizilen üç gözün “gönül gözü, akıl gözü, dünya gözü” birbirine hiç müdahele etmeden estetik bir birliktelikle yer aldığı kusursuz ve etkileyici çintemani motifi, projemizin her köşesinden masalımızı anlatıyor.
Çift başlı kartalımız ise İstanbul’un koruyucusu. Masalımızda İstanbul’u ona teslim ettik.
Bir sezon boyu keyifle çalıştığımız projeyi bu kadar güzel kaleme alan Tülay Filiz’e ve projede emeği geçen Banu Tekgürler, Nükhet Gündeş, Sevda Büyükkoyuncu, Safiye Alsancak, Demet Önsoy, Ongun Aydın ve tekrar Tülay Filiz’e çok teşekkür ederim. Muhteşem bir ekip çalışması oldu. Tebrik ediyorum.